Jump to content
Zara Gaming >
Zara Gaming
Pridruzi nam se i uzivaj u igri na serveru sa rekordom od 859, sa dnevnom brojkom od 300+ igraca !
Zaigraj na modu koji se updata skoro svakih par dana! Zabavi se na pravi nacin !
SAMP: samp.zara-rpg.com:7777
TS3: ts.zara-rpg.com:9998

 • OBAVJESTENJA
  Vazna obavjestenja za nasu zajednicu

  • Nelson

   Support   03/05/2018

   Zdravo drugari, od sada cemo se jos vise fokusirati na forumu. Imamo sjajan forum pa zasto da ga ne iskoristimo? Zato smo smo omogucili na forumu Support Tikete da nas lakse kontaktirate! Vise o tome imate na linku ispod jednostavno kliknete i idete "Novi Tiket"! >>> LINK: http://zara-rpg.com/index.php?/support/  
Sign in to follow this  
Charlenzi

Forum pravila,pročitajte!

Recommended Posts

Pravila foruma

* Osnovna Pravila ZaraGaming Foruma *

1. Zabranjen je svaki oblik svadje sa ostalim korisnicima ovog Foruma! Ukoliko imate nekih problema sa drugim korisnikom slobodno prijavite to Adminu/ Admin kako bi se vas problem najefikasnije rijesio! Ni slucajno to ne cinite sami!
2. Zabranjeno je svako vjersko, nacionalno i slicna isticanja! Svako ovakvo krsenje pravila koje primjetite, duzni ste prijaviti 
Adminu! Ovo se posebno odnosi na slike u vasim potpisima, te na vase avatare i osobne tekstove!
3. Zabranjeno je postanje linkova, slika, videa pornografskog sadrzaja!


* Pravila Otvaranja Tema i Postanja Poruka *

1. Prvo te osnovno pravilo je da Teme koje otvarate i poruke koje pisete ostavljate na mjestima predvidenima za to! Dakle u odgovarajucim boardovima/odgovarajucoj Temi!
2. Bitno je drzati se onoga o cemu tema govori! Svaki OffTopic ( pisanje necega sto nema veze sa Temom ) biti ce strogo kaznjen, a autor poruke ce biti kaznjen u skladu sa sadrzajem poruke!
3. Svaka vasa poruka mora imati kostur! Ukoliko postate sliku ili link na video te poveznicu na bilo kakav sadrzaj sa ili izvan 
|Zara Gaming| Foruma koristite odgovarajucu formu za to! Nepravilno postavljeni linkovi i slicne poveznice biti ce uklonjene od strane Admina/Admin
4. Nije dozvoljeno postanje poruke koja sadrzi manje od 3 rijeci , te ce se spomenuta smatrati Spammom, a autor ce biti kaznjen! Isto tako je zabranjeno postanje poruka sadržaja npr. ( wtf , Lol ,omg , hahahahaha ) i sl. Koristenje previse smajlica u postovima ce se isto smatrati spamom! Maksimalan broj smajlica u jednoj poruci je 3!!!
5. Svaki Board ima svoja pravila koja je postavio izravno moderator tog boarda koji takoder odgovara za taj board i za svako krsenje tih pravila! Postujte pravila svakog pojedinog Boarda i njihova autora i svaku primjecenu nepravilnost ili krsenje prijavite!
6. Zabranjen je svaki oblik reklamiranja drugih Foruma, Servera, opcenito Web stranica, proizvoda, osoba i slicno! Isto tako je zabranjeno reklamiranje 
|Zara Gaming| Foruma na drugim forumima ukoliko to nije ucinjeno u dozvoljenoj formi i u dogovoru sa |Zara Gaming| Forum!!!
7. Zabranjen je double posting , dakle pisanje poruka jedne za drugom a da prije toga nitko nije odgovorio na raniji post! Postoji opcija ''edit'' za uredivanje poruke!
8. Zabranjeno je pisanje poruka tipa: "Dobro jutro, kako ste?" i slićno, jer se te poruke svakog dana ponavljaju. To će se smatrati spamom.                                                        

9.Zabranjeno je pravljenje, Mult-Acc na forumu svaki akaunt se proverava! 


* Upute za lakse snalazenje na nasim Forumima *


1. Za sve ostalo sto vas zanima mozete se obratiti  Moderatoru / Global Moderatoru koji je OnLine na Forumu u trenutku kada vam je potrebna pomoc ili mozete otvoriti temu u Boardu "Pitanja i Pomoc za Forum", ili jednostavno kontaktirati Admin zaduzenog za Board "FORUM".
2. Nove obavijesti o novostima na Forumu ce biti objavljenje u Boardu "Obavijesti o Forumu'' !
3. Na Forumu su vam dostupni jos neki Boardovi poput Boarda za prijavljivanje Spamma i Offtopica te gore spomenutog vrijedanja i slicno! Isto tako dostupni su vam Forumi u kojima mozete reci svoje prijedloge za poboljsavanje Foruma, ponuditi razmjenu banera, predstaviti se, te procitati koji Tutorial i Uputu za lakse koristenje opsirnih mogucnosti 
|Zara Gaming| Foruma!

Pravila su pisana u skladu sa klasicnim pravilima ponasanja na svim Forumima i njihov autor ih ima pravo promjeniti ih u svakom trenutku! Budite u toku,pazite na svako uredivanje/dodavanje novih pravila i necete imati problema! Posjecujte redovno Board "FORUM"! Tako cete najbolje znati za svaku promjenu,novost ili bilo sto drugo vezano uz ovaj Forum!

 

*Najvaznije sta treba znati kada koristite neki podforum*


1.Zabranjen je spam po podforumu i bice kaznjavan od strane moderatora koji su zaduzeni za to.
2.Temu kada postavljate morate pre toga videti po kojem kodu  se tema postavlja,u slucaju da niste tako uradili takodje mozete biti kaznjeni.
3.Najvaznije od svega je da je zabranjen nacionalizam,vredjanje,psovanje na to morate obratiti paznju u slucaju da vidite nekog da radi ovo od navedenih odma prijavite nadleznom moderatoru/adminu i automatski ce biti kaznjen WARN-om ili BAN-om sa foruma.


                                                                                                                                                                                                                                                                                       
-EDIT BY:Charlenzi DATE:19.05.2018
 

Edited by Charlenzi
(Nove izmene)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala pomogao si mi jer se nisma bas snalazio na forumu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pomogo si mi hvala! :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

TNXX

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 puta sam napisao fakk :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od pomoci je 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisi nikom pomogao samo smaras Carli

 • Sviđa mi se 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlicno!

Share this post


Link to post
Share on other sites
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×